Zpracování hovězího loje

Zdravím přátelé.

Hovězí lůj je jednou z hlavních složek 100% kondicionéru. Skvěle kůži změkčí, nekazí se a drží v kůži mnohem lépe než jiné oleje, tuky – špatně se vyplavuje. Je hlavní složkou 100% kondicionéru, Krému na kožené boty.

Zde uvádím podrobný návod, jak se surového hovězího loje, vyrobit tuk, který se používá v krémech na boty.

Použitý hovězí lůj má i svůj původ. Je z býka, který byl chován na biofarmě Sasov.

Bylo použito 3,1 kg surového loje z kterého nakonec bylo vyrobeno 2,75 l tuku na úpravu usně.

Práce od rozbalení, po nalití tuku do láhví trvala 1h 20 min.

Byl mi doručen nevšední balík. Vakuově balený hovězí lůj:

Který jsem musel nakrájet na drobné kousky, cca 0,5 cm x 0,5 cm:

Vše jsem vložil do hrnce a stálého míchání smažil:

První várka je slita přes hrubé síto a zbytek škvarků se smaží dál:

Podruhé jsem slil vyškvařený tuk a zase dal zbytek škvarků smažit:

Poslední zcezení a je hotovo. Teď jen zbavit tuk všech nečistot jemným sítem:

A nakonec vyčištění tuku přes spolehlivou, bavlněnou plínku:

A tohle zbylo z 3,1 kg surového loje:

Krásná barva, skvělý ročník:

Slít vše do sklenic:

A po vychladnutí hotovo:

Festovní věci
0
    0
    Váš Festovní košík
    Váš košík je prázdnýZpět do obchodu